עלון מס' 41: 2.4.14 - פירות אורגניים, נקיונות פסח וממולאים מיוחדים...
מהנעשה בחווה בבית זית
בחול המועד פסח ירקות השדה יוצאים לחופשה קצרה ולכן ביום חמישי (17.4) של אותו השבוע לא נחלק סלי ירקות.
פירות אורגנים מצטרפים לאגף התוספות...
החל משבוע הבא תוכלו לצרף אל סל הירקות גם סל פירות הגדלים בבוסתן האורגני של "מלוא הטנא" ליד כרמי יוסף.
"מלוא הטנא" הוא מרכז חקלאי של משפחת חילף הפועל גם כמרכז מבקרים. בליבה של עשייה חקלאית מסורתית ומגוונת ישנו בוסתן אורגני מרשים ביותר המכיל עשרות זנים של עצי פרי.
ניתן לצרף לסל הירקות שלכם גם סל פירות הנארז ב"מלוא הטנא" ומכיל את פירות העונה שנקטפים באותו השבוע בבוסתן.
ארגז קטן - 55 ש"ח - 3-4 סוגי פירות.
ארגז גדול - 85 ש"ח - 4-5 סוגי פירות. המשקל גדול יותר ויש תוספות בהתאם לעונה.
קישור לאתר של "מלוא הטנא"
הזמנת סל פירות, החל משבוע הבא, דרך מערכת ההזמנות תחת הכפתור "תוספות".
ניקיונות פסח לקראת עונה חדשה
תקופה שכזו, התפוצצות של פריחה וחום (ופתאום לילה של סוודר...)
תקופה שהשדה כולו עובר התחדשות. בשבועות האחרונים עסקנו בעיקר בחידוש הערוגות, שתי מילים שהן לא מעט עמל: קטיף של כל מה שניתן מהערוגה, פינוי הכיסויים ומערכת ההשקייה,טיוב הקרקע- פיזור כמות נדיבה של קומפוסט, דשן העונה לכינוי "כופתיות עוף" ושחקן חיזוק שנוסף העונה: הומוס תולעים (עליהם תשמעו בהמשך), תיחוח האדמה בכדי להטמיע את כל אלו ולאוורר, סיקול חוזר של כל ערוגה, יישור פני השטח, פריסה ומתיחה של ההשקייה ויאללה מתחילים שוב מהתחלה...
כבר השבוע ובשבועות הקרובים נתרכז בזריעות ושתילות של ערוגות האביב (קיץ) ובהמשך, לאט לאט נפרד מהירקות החורפיים. העלים הירוקים ילוו אותנו גם בקיץ אך נוכל להבחין שטעמם ילך ויהיה מרוכז יותר.
נפרד ממשפחת המצליבים (הכרובית, הברוקולי, הכרוב והקולרבי) ונשוב להיפגש עם משפחת הסולניים (חציל, עגבנייה, פלפל..) נעקוב במשך כל העונה אחרי משפחת הדלועים שנזרעה השבוע, נראה את התפרסות הצמיחה ופירותיה תופחים עוד ועוד עד לקטיף.
אז מה צפוי לנו השבוע בסל….
עגבניה, מלפפון, קולרבי, סלק, גזר, צנונית, בצל, חסה, מנגולד/עלי ברוקולי, בזיליקום, כוסברה/פטרוזיליה.
ובסל הגדול יצטרפו להם… פלפל, כרובית/ברוקולי ובטטה.
(באדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אחרים)
לסל ניתן לצרף גם לחם ופירות. פרטים והזמנה דרך מערכת ההזמנות תחת הכפתור "תוספות".
ביום שישי האחרון התחלנו רשמית עונה חדשה במפגש החלפת זרעים אצלנו בחווה. ..
מה זה? זהו מפגש בין מגדלי ירקות מהסביבה שמאפשר לכל מגדל להחליף את "צאצאיו" מהערוגות ולהתחדש בזני ירקות שונים. זו הזדמנות להגיד תודה לחברינו המארגנים. ניתן לראות טעימה קטנה מהמפגש בקישור.
ממולאים לחרוצים בלבד…
בחורף פשוט זרקנו את כל הירקות לסיר ואכלנו אותם בכל צורה אפשרית של מרק מחמם.
בקיץ, בשיאו של החום לרובנו לא יהיו את הכוחות להשקיע ונמהר לאכול את הירקות חיים וקרירים בלי להוציא אנרגיה מיותרת.
לכן עכשיו זו העונה המושלמת להשקיע ולטרוח להוציא את המיטב מהירקות שלנו.
למלא פלפל זה בקטנה, למלא בצל זו כבר השקעה ולמלא סלק וקולרבי זו כבר רצינות נטו.
קדימה לעבודה... כל מתכון יכול להתאים לשניהם, לסלק ולקולרבי.
קולרבי ממולא:
סלק ממולא:
שיהיה לכולנו סוף שבוע ממולא בכל טוב… צוות החווה.